Λεβάντα, Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία
Levanta, Mega Chorio, Evrytania, Greece

Καλωσήρθατε!

Στη δική σας Λεβάντα!

Σμιλεμένη με πέτρα και ξύλο, με τον ήχο του ποταμού Καρπενησιώτη να συντροφεύει τις σκέψεις μας και θέα μαγευτική στις βουνοκορφές της Χελιδόνας ή το Ιστορικό Παλαιό Μικρό Χωριό, η παραδοσιακή Λεβάντα είναι η ιδανική επιλογή για διαμονή κατά το ταξίδι σας στην Ευρυτανία.

Λειτουργεί από τα τέλη του 2011 στην είσοδο του Μεγάλου Χωριού και έχει άνετο πάρκινγκ.Τα καλαίσθητα δωμάτια του (10 δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα, 7 από τα οποία έχουν και τζάκι) και οι δύο σουίτες του προσφέρονται να σας χαλαρώσουν και να σας ξεκουράσουν στο χώρο τους.

Στο ζεστό καθιστικό με το αναμμένο τζάκι ή στις βεράντες του, τις ηλιόλουστες ημέρες, θα πάρετε το πλούσιο πρωινό σας με το φρεσκοψημένο κέικ, τις σπιτικές μαρμελάδες και το ντόπιο μέλι, το χυμό, τα τυράκια και τα αλλαντικά, που θα συνοδεύσουν το καφέ ή το τσάι σας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την υπέροχη θέα! Φυσικά το πρωινό μπορεί να σερβιριστεί και στο δωμάτιο. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Όλα αυτά θα τα απολαύσετε με πολύ λίγα χρήματα.

Την άνοιξη του 2013, η Λεβάντα ανακηρύχθηκε από το Αθηνόραμα ως μία από τις 5 διαμονές value-for-money.

Περιβαλλοντική ευαισθησία

Εδώ στη Λεβάντα αναγνωρίζοντας τις ατομικές και τις συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στη φύση και στο περιβάλλον, προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε ό,τι απλόχερα μας δίνει η φύση και να ελαχιστοποιούμε με κάθε ευκαιρία το ενεργειακό μας αποτύπωμα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουμε ήδη προβεί σε επενδύσεις έτσι ώστε να γίνουμε όσο ποιο φιλικοί προς το περιβάλλον γίνεται.

Ξεκινήσαμε από το πρώτο μικρό-μεγάλο βήμα της αλλαγής λαμπτήρων, από λαμπτήρες πυρακτώσεως σε νέας τεχνολογίας LED και συνεχίσαμε επενδύοντας στο μεγαλύτερο φυσικό πλούτο της χώρας μας τον Ήλιο, εγκαθιστώντας ηλιακά πάνελ για τη θέρμανση του νερού μας. Βλέποντας την «απόδοση» μιας τέτοιας μικρής επένδυσης γίναμε άπληστοι, έτσι αποφασίσαμε να ποντάρουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό το στοίχημα.

Ακολούθησε ένα μεγαλύτερο βήμα εγκαθιστώντας το μικρό φωτοβολταϊκό μας ισχύος 10kwp στη στέγη μας καθώς και σύστημα θέρμανσης μέσω αντλίας θερμότητας και μειώσαμε κατακόρυφα την εξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο).

Επιπλέον για τη μείωση της χημικής ρύπανσης μέσω απορρυπαντικών, προσπαθούμε σε συνεργασία με τους πελάτες μας να ελαττώσουμε τη δημιουργία περιττού όγκου ακάθαρτων λινών ώστε να μειώνουμε την υπερκατανάλωση φυσικών πόρων ( νερό) και τη μείωση της ρύπανσης από τη χρήση χημικών απορρυπαντικών.

Διαπιστώνοντας το κέρδος που προσφέρουν στη φύση και στο περιβάλλον αυτές μας οι ενέργειες, μας είναι πρακτικά αδύνατο να μείνουμε στάσιμοι και για αυτό έπεται συνέχεια!