Levanta

current

Offers

Check out our current offers for your reservation.
read more...
Offers
 

on-line

Reservations

Proceed with your reservation and we will contact you.
proceed...
On-line reservation
 

Mega Chorio

Information

In a dense sprouce forest on the slopes of Mount Kaliakouda.
read more...
Information in Mega Chorio
 

Call

us                          

for any questions about your unforgettable holidays | +30-22370-41101
 

Η μαγεία των Αγράφων


Όσο πιο απάτητο είναι ένα τοπίο τόσο πιο δύσκολα παραχωρεί την παρθενικότητα. Το ταξίδι μπλέκεται με την περιπέτεια και τελικά γίνεται εξερεύνηση. Μια εξερεύνηση με οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς τα οποία παρέχουν την ελευθερία στους επιβαίνοντες να παρακάμψουν την πεπατημένη και να μπουν στα μονοπάτια των λίγων.

Το χωριό Κρέντης αποτελεί την πύλη για το πανέμορφο αγραφιώτικο τοπίο, από τα πιο παρθένα της χώρας μας. Η περιοχή των ευρυτανικών Αγράφων είναι πράγματι άγραφη στα κιτάπια του «πολιτισμένου» κόσμου. Τα ψηλά βουνά, τα ποτάμια, τα δάση κρατούν ακόμη τον πρώτο ρόλο στο τοπίο και ο επισκέπτης απλώς αφουγκράζεται με όλες τις αισθήσεις του τη μελωδία της σιωπής της ανέγγιχτης φύσης.

Από τον Κρέντη, ένα τυπικό χωριουδάκι της Ευρυτανίας, ξεκινάει ο χωματόδρομος για το χωριό Αγραφα, μια πανέμορφη διαδρομή. Από την αρχή της κιόλας αυτή η διαδρομή προσφέρει την καταπληκτική, πανοραμική εικόνα της κοιλάδας του Αγραφιώτη ποταμού. Ο δρόμος και το ποτάμι ακολουθούν «βίους παράλληλους» και η πρώτη συνάντηση γίνεται στη γέφυρα της Βαρβαριάδας. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις τέτοιες συναντήσεις πάνω από γέφυρες ως τα Αγραφα. Εδώ, λίγο μετά τη γέφυρα, φαίνονται δεξιά κάτω στην κοίτη του ποταμού τα ίχνη των καμινιών που στήνουν οι κάτοικοι της περιοχής για να φτιάξουν τα κάρβουνα που τροφοδοτούν το Καρπενήσι. Αμέσως μετά, μια πινακίδα δείχνει την παράκαμψη για το μοναχικό χωριό Μοναστηράκι, το οποίο απέχει 3 χλμ. από τον δρόμο.

Η δεύτερη συνάντηση του δρόμου με τον Αγραφιώτη, η γέφυρα του Καρβασαρά, είναι και η πύλη του πιο επιβλητικού και άγριου κομματιού της διαδρομής. Εδώ ο ταξιδιώτης κινείται στον στενό δρόμο στη σκιά των θεόρατων βράχων, με μόνη συντροφιά τον ζωηρό παφλασμό των νερών του ποταμού, που στριφογυρίζουν βιαστικά και φεύγουν προς τη λίμνη των Κρεμαστών, αντίθετα με την κατεύθυνση της διαδρομής.

Οι ξεχωριστές εμπειρίες αυτής της διαδρομής συνεχίζονται ως τη διακλάδωση. Αριστερά ο δρόμος οδηγεί προς τα χωριά Επινιανά και Τροβάτο και δεξιά προς το χωριό Αγραφα. Ακολουθώντας την κατεύθυνση δεξιά, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να προσέξει να μην αφήσει πίσω του το γεφύρι του Κακού, πάνω από το Κακόρεμα, χωρίς να το δει. Το πανέμορφο αυτό πέτρινο γεφύρι είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς κρυμμένο καθώς είναι μέσα στην πλούσια βλάστηση.

Ο δρόμος έχει αρχίσει ήδη να ανηφορίζει προς το χωριό Αγραφα, το οποίο βρίσκεται σε ένα πλάτωμα, στα 830 μ. υψόμετρο, κυριολεκτικά στη ρίζα του βουνού. Η παλιά εκκλησία και τα σπιτάκια με τις κεραμοσκεπές τυλιγμένα με μια «μελωδική» ησυχία, με φόντο τα ψηλά δασοσκέπαστα βουνά, είναι μια εικόνα που δύσκολα θα χορτάσει ο επισκέπτης.

Για την επιστροφή στον Κρέντη ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει μια διαφορετική διαδρομή, η οποία περνάει από τα χωριά Παραμερίτα, Μάραθος και Κλουπουκίτσα.

Routes of Potamia

Gorgianades - Koryschades - Voutiro - Nostimo - Mikro Chorio - Palio Mikro Chorio - Mega Chorio - Gavros - Karitsa - Proussos
read more...

The road of the Pilgrims

On our way we will meet many typical evritanian villages such as the historical Koryschades, the cute Voutiro and Nostimo, the beautiful Mikro and Mega Chorio. We can stop for a coffee under the shade of plane trees, to taste the local cuisine and enjoy a drink before the sun sets.
With leafy trees, small wooden bridges and melodiously water the route is really magnificent...
read more...
Booking.com

Weather today

 

Our guests' reviews

Panta Vrexei Canyon


The name means "always raining" and is due to the fact that in the gorge the flow of the icy water coming down the steep mountain Kaliakouda is not continuous and compact but decays to a wide range of small and large drops, creating a continuous artificial rain turning the already beautiful landscape into a breathtaking.

read more...

Prousos Monastery and Mavri Spilia


Byzantine monuments, churches and monasteries untouched by time, live in harmony with the unique natural landscape. According to tradition, the foundation of the monastery associates with the adventures and the appearance of the holy image of Virgin Mary of Prousa of Bithynia (in Asia Minor) in a cave of Evritania.

read more...

The magical Agrafa Mountains


The more inaccessible is a landscape the more is difficult to grant virginity. The journey merges with the adventure and finally becomes and exploration. An exploration with the use of a vehicle 4x4 which will provide you the freedom to discover the the paths of the few.

read more...

Stone Fidakia at Xelidona Mountains


The village is at an altitude of 700 m., has few residents, but enchants the visitor with its stone houses and red roofs. From here the descent is breathtaking as the old trees create the right frame of panoramic images of the lake of Kremaston.

read more...

contact info

Levanta Hotel 
Mega Chorio 
36100 Evritania
Greece
Reception [24/7]: +30 22370 41101
Mobile: +30 693 23 78 863
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.